Një tjetër vaksinë anti-COVID është 95% gati

Një tjetër vaksinë anti-COVID është 95% gati

Një vaksinë e re që mbron nga COVID-19 është gati 95% efektive, tregojnë të dhënat e hershme nga kompania amerikane Moderna.

Rezultatet vijnë nxehtë në këmbë të rezultateve të ngjashme nga Pfizer, dhe shtojnë besimin në rritje se vaksinat mund të ndihmojnë në përfundimin e pandemisë.

Të dy kompanitë përdorën një qasje mjaft inovative dhe eksperimentale për të hartuar vaksinat e tyre, raporton BBC.

Moderna thotë se është një “ditë e shkëlqyer” dhe ata planifikojnë të aplikojnë për miratim për të përdorur vaksinën në javët e ardhshme.

Sidoqoftë, kjo është ende e dhënë e hershme dhe pyetjet kryesore mbeten pa përgjigje. /Insajderi.com