Covid-19

Njëzetë e dy të shëruar dhe njëzetë e nëntë të infektuar me Covid-19

Me Covid -19 sot janë njëzetë e nëntë të infektuar dhe njëzetë e dy të shëruar, njofton Instituti Kombëtarë i Shëndetësisë Publike në Kosovë, nga gjithsej 231 mostra të marruara.

Njëzetë e dy të shëruar dhe njëzetë e nëntë të infektuar me Covid-19

Gjatë ditës së sotshme në laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare janë testuar 321 mostra, nga ku kanë rezultuar pozitiv 29 raste, ndërsa janë shëruar 22, kështu numri i të prekurve me Covid-19 në vendin tonë shkon në 1263 raste gjithsej, njofton Insajderi.

Të infektuarit e ditës së sotshme janë nga komunat e Vushtrrisë, Prizrenit, Prishtinës, Fushë Kosovës, Obiliqit, Mamushës, Mitrovicës dhe Rahovec.

Gjithashtu Instituti Kombëtar i Shëndetësisë publike dhe Ministria e Shendetësisë rekomandojnë që të respektohen udhëzimet e nevojshme.

“Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike dhe Ministria e Shëndetësisë rekomandojnë që në mënyrë rigoroze të respektohen masat mbrojtëse të deritashme e në veçanti zbatimi i planit për masat lehtësuese që nënkupton vazhdimin e zbatimit të mëtutjeshëm të rekomandimeve”./Insajderi.com