Noah Cyrus kërkon falje pasi përdor një term racist për të mbrojtur Harry Styles

Noah Cyrus kërkon falje pasi përdor një term racist për të mbrojtur Harry Styles

Noah Cyrus ka kërkuar falje pasi ka përdorur një term fyes racor ndërsa mbronte Harry Styles.

Këngëtarja 20-vjeçare, e cila është motra e vogël e Miley, ka folur pasi ajo reagoi kundër komentatorit të shquar konservator amerikan Candace Oëens.

Oëens kishte kritikuar ish-këngëtarin e One Direction pasi ai pozoi në kopertinën e Vogue me një fustan Gucci.

Në kohën e botimit të revistës, Oëens, i cili është me ngjyrë, kritikoi Harry në një tëeet, duke shkruar: “Ktheni prapë burrat në burra”.

Noeu më pas ndau një foto të Harrit me fustan në Story-n e saj në Instagram dhe tha se ai e vesh atë “më mirë sesa cilido nga ju nappy” një fjalë fyese slang.

Nappy nganjëherë përdoret për të përshkruar flokë të stilit të njohur si afro dhe shihet gjerësisht si ofenduese për njerëzit me ngjyrë.

Noe tani ka kërkuar falje për përdorimin e këtij termi, duke pretenduar se ajo nuk e dinte historinë e fjalës.

Ajo shkroi: “Unë jam e dëshpëruar që kam përdorur një term pa e ditur kontekstin dhe historinë, por unë e di tani dhe jam tmerruar dhe më vjen vërtet keq”.

“Nuk do ta përdor më kurrë. Faleminderit që më edukuat”.

“Në asnjë mënyrë nuk kam dashur të ofendoj askënd. Më vjen shumë keq”./Insajderi.com

Mirrro