Normalizimi Prishtinë-Beograd, procesi më i komplikuar në Ballkan, thotë Apostolova

05.06.2018 20:23
Normalizimi Prishtinë-Beograd, procesi më i komplikuar në Ballkan, thotë Apostolova

Normalizimi i marrëdhënieve midis Beogradit dhe Prishtinës është “procesi më i komplikuar në Ballkan”, tha shefja e Zyrës së BE-së në Prishtinë, Natalya Apostolova, duke shtuar se të dyja palët kanë nevojë për inkurajimin e vazhdueshëm nga bashkësia ndërkombëtare për të arritur një zgjidhje.

Ajo tha në një intervistë për “Euraktiv” se kishte incidente etnike gjatë muajve të fundit në të cilat morën pjesë serbë dhe shqiptarë, të cilët, siç tha, “janë shqetësuese”.