'ik mac'

Nuk po gjeni dot një të dashur? Ndoshta macja po ju prish punë

Nuk po gjeni dot një të dashur? Ndoshta macja po ju prish punë

Burrat që pëlqejnë macet, kanë më pak shanse për një takim romantik, shkruan CNN, transmeton Insajderi.

Ky është rezultati nga një studim i Universitetit Shtetëror të Kolorados, i cili zbuloi se gratë kanë më pak të ngjarë të shfaqin interesim për burrat nëse ata po pozojnë me një mace në një foto profili në rrjetet sociale.

Shkencëtarët treguan qindra gra foto nga dy burra, të dy burra të fotografuar me dhe pa një shoqërues të mbuluar me gëzof.

Përgjigjet e tyre treguan se fati i burrave u përkeqësua dukshëm kur gratë panë foton me një mace.

“Burrat që mbanin macet konsideroheshin si më pak mashkullorë; më neurotikë, të këndshëm dhe të hapur; dhe më pak tërheqës”, kanë shkruar autorët.

The photos used in the study, which revealed women favored pictures of the men without cats.

Kur u tregua fotoja pa mace e njërit prej subjekteve, 38% e grave thanë që ato kishin të ngjarë të dilnin në një takim romantik, ndërsa 37% thanë se do të konsideronin një marrëdhënie serioze me të.

Por një foto e të njëjtit njeri që mban një mace u dha të anketuarve – dhe ata numra ranë në 33% për secilën kategori. Ndërkohë, përqindja e grave që thonë se nuk do ta konsideronin kurrë të përfshiheshin në një lidhje romantike u rrit nga 9% në 14%.

Si krahasim, vlerësimet pozitive për subjektin e dytë nuk ranë ndjeshëm kur ai u fotografua me një mace – por gratë kishin më shumë gjasa ta përjashtonin atë si një partner të mundshëm.

Kur ai ishte i vetëm në fotografi, 40% e të anketuarve thanë se nuk do të dilnin në një takim romantik. Por kjo u rrit në 45% kur atij iu bashkua një mace. Në mënyrë të ngjashme, 41% thanë se nuk do të kishin gjasa ta konsiderojnë atë për një lidhje, por 45% thanë të njëjtën gjë kur e panë atë me kafshën shtëpiake.

Në eksperimentin në internet janë anketuar një total prej 708 grave të moshës midis 18 dhe 24 vjeç.

Zbulimet ka të ngjarë të jenë rezultat i stereotipeve kulturore të mbajtura prej kohësh në lidhje me pronarët e maceve dhe qenve, thanë autorët.