Çështje milionash

Ministri Kuçi është takuar me Devollin, nuk ka marrëveshje për Telekomin!

Të mërkurën ka ndodhur takimi në mes ministrit të Ekonomisë dhe Ambientit, Bleirm Kuçi me pronarin e Korporatës “Devolli”, Blerim Devolli. Burime të Insajderi-t thonë se nuk është arritur marrëveshje dhe është kërkuar që në takimet e ardhshme të marrë pjesë edhe kryeministri i vendit Avdullah Hoti. Shteti ka ofruar që borxhi i dënimit t’i kthehet Z-Mobile brenda tri viteve, ndërsa me këtë nuk janë pajtuar nga Devolli.

Ministri Kuçi është takuar me Devollin, nuk ka marrëveshje për Telekomin!

Të mërkurën është zhvilluar një takim në mes ministrit të Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi me pronarin e Korporatës “Devolli”, Blerim Devolli.

Çështja e takimit ishin milionat të cilat Telekomi obligohet t’ia paguaj kompanisë Daradofon, pasi Gjykata e Arbitrazhit kishte vendosur në favor të Z-Mobile për shkak të marrëveshjes së nënshkruar në vitin 2010 në mes Telekomit e Z-Mobile.

Gazeta Online Insajderi.com, kishte raportuar për rrezikun potencial që i kanoset Telekomit në rast se nuk arrihet një marrëveshje deri në afatin e paraparë. Që ishte 1 tetori.

“Për marrëveshje është duke u punuar”, kishte thënë për Insajderi-n kryesuesi i Bordit të Telekomit, Mehmet Berisha, në artikullin e botuar më 30 shtator.

Këto punime kanë vazhduar deri më takimin e 14 tetorit në mes Blerim Kuçit e Blerim Devollit.

Burime në Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit deklaruan për Insajderi-n se takimi ka ndodhur.

Ndërsa, burimet e tjera të Insajderit- brenda Telekomit kanë treguar se çfarë është diskutuar në tryezë.

“Ministri Kuçi ka kërkuar një afat tre vjeçar për kthimin e borxhit, ndërsa Devolli nuk ka pranuar që të ketë afat më shumë sesa 18 muaj”.

Takimi ka përfunduar pa marrëveshje.

E takimet në nivele të larta do të vazhdojnë në të cilat do të marrë pjesë edhe kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti.

Takimi në mes kryeministri Hoti, ministrit Kuçi e Devollit pritet të zhvillohet në ditët në vijim.

Qeveria vazhdimisht ka premtuar se do të gjendet një marrëveshje, sepse mospajtimet në mes palëve ekzistojnë.

Ndërsa, rreziku nga falimentimi i Telekomit në rast se dënimi financiar ekzekutohet në llogaritë e Z-Mobile është shumë i lartë. /Insajderi.com