Guaidos i ndalohet posti publik për 15 vjet

Guaidos i ndalohet posti publik për 15 vjet

Presidenti i Parlamentit venezuelas, Juan Guaido që është gjithashtu edhe kreu i opozitës, u shkarkua sot nga posti i tij dhe nuk mund të ushtrojë më asnjë funksion zgjedhor për 15 vite, sepse dyshohet për korrupsion, njoftuan autoritetet venezuelase.

Kontrollori i Përgjithshëm i Republikës, Elvis Amoroso, i ngarkuar me mbikëqyrjen e transparencës së administratës në Venezuelë, vendosi t’i ndalojë ushtrimin e çdo funksioni zgjedhor qytetarit Juan Guaido për afatin maksimal të parashikuar nga ligji.

Elvis Amoroso e bëri këtë njoftim në televizion shtetëror venezuelas.