99 për 99

Organizimi interesant i protestës nga OVL e UÇK-së

Nasim Haradinaj: Protesta ndërron taktikë, qasje, ku nuk rrezikohen qytetarët. Pra, degët e shoqatave, dhe degët e veteranëve marrin autorizimin për të organizuar protestën. Ne do ta mbajmë në Prishtinë me 99 persona.

Organizimi interesant i protestës nga OVL e UÇK-së

Organizatat e dala nga Lufta e UÇK-së dhe Shoqata e ish-të Burgosurve Politik nuk kanë hequr dorë nga protesta e 9 korrikut, pavarësisht thirrjeve që ajo të mos mbahet për shkak të gjendjes me pandemi.

Nasim Haradinaj, nga kjo organizatë, tha sot në një konferencë për media se protesta do të mbahet në të gjitha komunat me nga 99 persona si shenjë e vitit 1999 kur Serbia mori goditjen përfundimtare në Kosovë.

“Ne i jemi drejtuar IKSHPK që të na sugjerojnë mendimin e tyre profesional. Ne sot kemi marrë përgjigje dhe na kanë thënë se nuk preferojnë veprime të tilla sepse rrezikojmë shëndetin e popullatës. Prandaj, ne nuk duam që të marrin përgjegjësi qoftë edhe për një individ, andaj në protesta do t’i delegojmë kryetarët e degëve që të organizojnë në ditën e njëjtë, në orën e njëjtë, me nga 99 persona. Protesta ndërron taktikë, qasje, ku nuk rrezikohen qytetarët. Pra, degët e shoqatave, dhe degët e veteranëve marrin autorizimin për të organizuar protestën. Ne do ta mbajmë në Prishtinë me 99 persona”, tha ai.

Haradinaj tha se me këtë protestë po i drejtohen bashkësisë ndërkombëtare, pas propozim-aktakuzës ndaj presidentit Hashim Thaçi dhe kryetarit të PDK-së Kadri Veseli për kinse krime lufte, e të cilat këta dy të fundit i kanë hedhur poshtë si të pavërteta.

“Ne po i drejtohemi edhe drejtësisë ndërkombëtare, që tregoi se është politike. Nuk po ndjek individët. Kjo është vetëm protesta e parë, por tani për tani është ky hap “, tha ai.

Kryetari i OVL UCK-së Hysni Gucati, tha se në gusht do t’i drejtohen Kuvendit që të mos i vazhdohet mandati Gjykatës Speciale.

“Ne do t’i drejtohemi Parlamentit që të mos i vazhdohet mandati kësaj gjykate “, tha ai, duke shtuar se me të gjitha grupet parlamentare do të diskutojnë dhe beson se do të gjejnë mirëkuptim në kërkesat e tyre./Insajderi.com