OSBE pret që toka të regjistrohet si pronë e Manastirit të Deçanit sipas ligjit

OSBE pret që toka të regjistrohet si pronë e Manastirit të Deçanit sipas ligjit

Misioni i OSBE-së në Kosovë thotë se pret që toka të regjistrohet si pronë e Manastirit në përputhje me sundimin e ligjit, njofton Insajderi.

Në një postim në rrjetin social Twitter, OSBE në Kosovë njofton se shefi i saj Michael Davenport ka vizituar Manastirin e Deçanit bashkë me Igumenin Saca Janjic.

Ata thonë se mbështesin Kishën Ortodokse Serbë në ruajtjen e trashëgimisë së saj kulturore e fetare.

“Ambasadori Michael Davenport vizitoi Manastirin e bukur të Deçanit me Igumenin Sava Janjic. Misioni i OSBE-së në Kosovë do të mbështesë Kishën Ortodokse Serbe për të ruajtur trashëgiminë e saj kulturore dhe fetare në Kosovë ndërsa ne presim që toka ngjitur të regjistrohet si pronë e Manastirit në përputhje me sundimin e ligjit”, thuhet në postim./Insajderi.com