Osmani e quan të veçantë zyrtarizimin e marrëdhënieve Kosovë-Izrael

Osmani e quan të veçantë zyrtarizimin e marrëdhënieve Kosovë-Izrael

I veçantë është zyrtarizimi i marrëdhënieve ndërmjet Kosovës e Izraelit për presidenten në detyrë, Vjosa Osmani.

Ajo ka shkruar në Tëitter përmendi Holokausin ku kosovarët ishin ata që ofruan strehim për hebrenjtë.

”Republika e Kosovës dhe Shteti i Izraelit zyrtarizuan sot marrëdhëniet diplomatike midis dy vendeve tona. Prandaj shënon një moment të veçantë në marrëdhëniet mes Kosovës dhe Izraelit, që datojnë që nga Holokausti kur kosovarët ishin ndër të paktët që ofruan strehim dhe mbrojtje për popullin hebre”.

Për këtë njohje Osmani falënderoi edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

”Në këtë ditë, ne falënderojmë Shtetet e Bashkuara të Amerikës për miqësinë e tyre të përjetshme dhe rolin e tyre të rëndësishëm në ndihmën për krijimin e marrëdhënieve diplomatike midis dy vendeve tona”. /Insajderi.com