Pagoi që vajzat t’i pranoheshin në fakultet – aktorja fillon dënimin me burg

Pagoi që vajzat t’i pranoheshin në fakultet – aktorja fillon dënimin me burg

Aktorja amerikane, Lori Loughlin të premten raportoi në një burg federal në Kaliforninë Veriore për dënimin e saj me dy muaj burg në skandalin e mashtrimit të pranimeve në kolegj, thanë autoritetet, shkruan CNBC News, transmeton Injsaderi.

Një zëdhënës i Byrosë së Burgjeve tha se aktorja tani është në paraburgim në Institucionin Korrektues Federal në Dublin.

Në fillim të këtij viti, Loughlin dhe bashkëshorti i saj Mossimo Giannulli u deklaruan fajtorë për akuzat. Prokurorët thanë se çifti pagoi 500,000 dollarë për të siguruar pranimin e vajzave të tyre në Universitetin e Kalifornisë Jugore duke i maskuar ato si rekrute të rreme atletike.

Olivia Jade and Bella “Distraught” Over Lori Loughlin Prison Sentence - E!  Online

“Unë bëra një vendim të tmerrshëm. Hartova me një plan për t’u dhënë vajzave të mia një avantazh të padrejtë në procesin e pranimeve në kolegj. Duke bërë këtë, injorova intuitën time dhe lejova veten të lëkundesha nga busulla ime morale”, tha Loughlin gjatë seancës ku edhe iu dha dënimi.

Lori Loughlin, Mossimo Giannulli Won't Be Sentenced Until August |  PEOPLE.com

Loughlin, 56 vjeçare, u urdhërua të paguante një gjobë prej 150,000 dollarësh, të shërbente 100 orë shërbim në komunitet dhe të ishte nën lirim të mbikëqyrur për dy vjet. Giannulli, 57 vjeçar, u dënua me pesë muaj burg. Ai u urdhërua gjithashtu të paguante një gjobë prej 250,000 dollarësh, të shërbente 250 orë shërbim komunitar dhe të qëndronte dy vjet në lirim të mbikëqyrur. /Insajderi.com