Katedralja e Parisit ‘Notre Dame’ mund të pajiset me një çati të re që e bën të aftë të prodhojë energji elektrike të mjaf" />

Pamja e re e katedrales Notre Dame po lë “gojëhapur” të gjithë

Pamja e re e katedrales Notre Dame po lë “gojëhapur” të gjithë

Katedralja e Parisit ‘Notre Dame’ mund të pajiset me një çati të re që e bën të aftë të prodhojë energji elektrike të mjaftueshme, sa që të furnizojë me rrymë të gjitha ndërtesat afër saj.

E ndërtuar nga panele xhami në formë diamanti, çatia e projektuar nga kompania arkitekturale ‘Vincent Callebaut Architectures’ do mundësojë që katedralja e apostrofuar të bëhet ndër katedralet më moderne ndonjëherë, transmeton lajmi.net.

Kulmi gjithashtu do të kishte një kopsht që do t’iu dhuronte fruta dhe perime të varfërve dhe të pastrehëve të qytetit.

Seksionet e qelqit në tavan që ndajnë kulmin nga brendësia do të lejonin që drita natyrale t’i jepte një pamje të bukur katedrales.

Ky është një nga një sërë numër projektesh të paraqitura, pasi qeveria franceze njoftoi një konkurs ndërkombëtar për të hartuar një çati të re pasi çatia e vjetër e drurit u dogj nga zjarri këtë vit.