Pamje fantastike, KFOR-i amerikan duke trajnuar Policinë e Kosovës

Pamje fantastike, KFOR-i amerikan duke trajnuar Policinë e Kosovës

Ushtarët e KFOR-it amerikanë muajin e kaluar u bënë bashkë me pjesëtarët e Policisë së Kosovës dhe ata kufitar, për garën ‘Top Cop’ të mbajtur në kampin Bondsteel.

Në këtë ngjarje të 30 prillit, morën pjesë Kompania 293 e Policisë Ushtarake të KFOR-it dhe përfshiu Ushtarët nga Brigada e 29-të e Këmbësorisë Skuadra e Combat, Garda Kombëtare e Tennessee dhe anëtarë të Policisë së Kosovës.

Gara përfshinte ngjarje të shumta të bazuara në detyrat e policisë për të krijuar një konkurrencë sfiduese dhe të ndershme mes konkurrentëve për të forcuar marrëdhëniet e partnerizuara.

Kjo garë testoi aftësinë e konkurrentit për të reaguar ndaj situatave që një polic mund të hasë në një moment të caktuar.

KFOR-i është i përkushtuar ndaj angazhimit të vazhdueshëm që NATO ka ndaj popullit të Kosovës.