Pas 45 vitesh, përjashtohet nga ushtria amerikani që shërbeu në Kosovë

Pas 45 vitesh, përjashtohet nga ushtria amerikani që shërbeu në Kosovë

Ushtari amerikan, Wayne Grigsby i cili shërbeu si Komandant i një divizioni në luftën e Kosovës të vitit 1998-99, është detyruar të largohet nga puna për sjellje të pahijshme.

Wayne Grigsby është urdhëruar të dalë në pension për shkak të lidhjes së tij me njërën nga kapitenet e reja në divizionin e tij. Ai ka shkelur rregullat e Ushtrisë së Amerikës.

Madje, Grigsbyt do t’i hiqet edhe grada e gjeneralit që e ka fituar gjatë shërbimit në ushtri. Këtë vendim e mori Ushtria nëntë muaj pasi që e ai e udhëhoqi Divizionin e Parë të Këmbësorisë, në shtator të vitit 2016, raporton mediumi amerikan USA Today.

“Ndërsa jam i zhgënjyer me vetveten, jam shumë i shqetësuar nga dhimbja që unë e di se ia kam shkaktuar familjen time, Divizionit të Parë të Këmbësorisë, Ushtrinë dhe Shtetet e Bashkuara dhe të gjithë ata me të cilët kam shërbyer kombin tonë këto 35 vitet e fundit”, tha Grigsby. /Insajderi.com