Zemërim dhe tmerr teksa flakët e zjarrit përpijnë kështjellën 600 vjeçare Shuri, në Japoni, e cila ishte pjesë e trashëgimisë botërore. Zjarri ka shkatërruar ndë" />

Pas Notre Dame, zjarri përpin një tjetër trashëgimi botërore

Pas Notre Dame, zjarri përpin një tjetër trashëgimi botërore

Zemërim dhe tmerr teksa flakët e zjarrit përpijnë kështjellën 600 vjeçare Shuri, në Japoni, e cila ishte pjesë e trashëgimisë botërore.

Zjarri ka shkatërruar ndërtesën në Naha, kryeqendra e prefekturës Okinava në Japoni.

Zjarrfikësit erdhën menjëherë por nuk mundën t’i ndalojnë flakët që duken si një ferr i vërtetë, shkruan Top Channel.

Kështjella është djegur disa herë në histori dhe është rindërtuar, madje dhe në vitin 1945, gjatë betejës së Okinavës.

Japonezët kishin gërmuar tunele poshtë kështjellës dhe forcat aleate e bombarduan për tri ditë rresht.