Pas protestave antiracizëm Grammy Awards paralajmëron ndryshime të mëdha

Të mërkurën në mëngjes, Akademia e Regjistrimit, e cila jep çmimet Grammy, njoftoi disa ndryshime në çmimet - dhe në mënyrën se si ajo strukturon procesin e saj të votimit, njofton Insajderi.

Pas protestave antiracizëm Grammy Awards paralajmëron ndryshime të mëdha

Katër kategori janë riemëruar dhe ridefinuar – dhe të gjitha tradicionalisht përfshijnë artistë me ngjyrë dhe latin. Ato përfshijnë Albumin më të mirë Progresiv R&B, një kategori e njohur më parë si Albumi më i mirë Bashkëkohor Urban, dhe Performanca më e mirë Melodike Rap (e cila më parë ishte Performanca më e mirë Rap / Sung).

Janë riformuluar edhe dy kategori të muzikës latine: Albumi Latin Pop, i cili tani është albumi më i mirë Latin Pop ose Urban, dhe albumi i mëparshëm i Latin Rock, Urban ose Alternativ, i cili tani është albumi më i mirë latin Rock ose Alternativ.

Në sipërfaqe, këto duken vetëm si ndryshime emërimesh – por prezantimi i tyre tregon për çështje më të mëdha sistemike për një organizatë që ka kohë që është përpjekur të njohë dhe festojë muzikën e bërë nga artistë me ngjyrë.

Burimi: CNN