Pensionistët lirohen nga paraqitja e rregullt në zyrat përkatëse për qëllime të evidentimit

Pensionistët lirohen nga paraqitja e rregullt në zyrat përkatëse për qëllime të evidentimit

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, ka marrë vendim të hënën që të pezullohet obligimi për riaplikim dhe reduktimi i procedurave për njohjen e së drejtës për ndihmë sociale për familjet të cilat duke filluar nga muaji prill 2021 kanë afatin për riaplikim.

Sipas njoftimit, gjithashtu, janë liruar nga paraqitja e rregullt për qëllime të evidentimit apo lajmërimit përfituesit e skemave pensionale dhe kategoritë e tjera të përfituesve që janë të obliguar të paraqiten në zyrat përkatëse.

Ky vendim është i vlefshëm deri në vendimin e radhës, dhe i njëjti mund të rishikohet duke pasur parasysh rekomandimet dhe/ose vendimet e Qeverisë së Republikës së Kosovës, përfshirë Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës./Insajderi.com