Për ata që rrezikojnë dhe heqin maskën, aktorja e njohur rrëfen eksperiencën e saj të tmerrshme me COVID-19

Për ata që rrezikojnë dhe heqin maskën, aktorja e njohur rrëfen eksperiencën e saj të tmerrshme me COVID-19

Anna Camp thotë se ajo beson që ajo kontraktoi Covid-19 pasi nuk kishte vënë një maskë në publik një herë, shkruan CNN, transmeton Insajderi.

Aktorja ndau lajmin për ndjekësit e saj të martën në Instagram.

“Përshëndetje miq … Ndjeva se ishte përgjegjësia ime të ndaj se unë përfundova duke kontraktuar Covid-19. Që atëherë kam testuar negative, por isha jashtëzakonisht e sëmurë për më shumë se tre javë dhe ende kam simptoma. Unë isha tepër e sigurt. Unë kam vënë një maskë. Kam përdorur dezinfektuesin e duarve. Një herë, kur bota po fillonte të hapej, vendosa të heq dorë nga vënia e maskës në publik. Një herë. Dhe unë përfundova e infektuar”, shkroi Camp. “Unë besoj se mund të ketë qenë për shkak të asaj here”.

Ajo vazhdoi të diskutojë se si ishte të kesh virus.

“Njerëzit thonë se është si të kesh grip, por unë kam pasur grip, dhe kjo absolutisht nuk është ashtu. Paniku i kontraktimit të një virusi që është në thelb i pa mjekueshëm dhe është aq i ri sa askush nuk e njeh dëmin e pariparueshëm për një kohë të gjatë ndaj sistemit tuaj imunitar është pabesueshmërisht stresuese”, tha ajo. “Humbja e plotë e nuhatjes dhe shijes pa e ditur se kur ose edhe nëse do të kthehen është jashtëzakonisht disorientuese. Unë mund të nuhas vetëm rreth 30 përqind të mënyrës sesi kam nuhatur më parë. Simptoma të tjera të vazhdueshme janë (një muaj më vonë) marramendje, lodhje ekstreme , sinuset e prekura, stomaku i mërzitur, kokëdhembje, të vjella dhe ethe. Unë jam me fat. Sepse nuk vdiqa.” /Insajderi.com

View this post on Instagram

Hi friends… I felt it was my responsibility to share that I ended up getting Covid-19. I have since tested negative, but I was extremely sick for over three weeks and still have lingering symptoms. I was incredibly safe. I wore a mask. I used hand sanitizer. One time, when the world was starting to open up, I decided to forgo wearing my mask in public. One. Time. And I ended up getting it. I believe it may have been because of that one time. People are saying it’s like having the flu, but I’ve had the flu, and this is absolutely not that. The panic of contracting a virus that is basically untreatable and is so new that no one knows the long term irreparable damage it does to your immune system is unbelievably stressful. Completely losing my sense of smell and taste without knowing when or even if they will return is extremely disorienting. I’m only smelling about 30 percent of how I used to now. Other persistent symptoms are (a month later) dizziness, extreme fatigue, impacted sinuses, upset stomach, nausea, vomiting, and fever. I’m lucky. Because I didn’t die. But people are. Please wear ur mask. It can happen any time. And it can happen to anyone. Even that one time you feel safe. We can all make a difference. Wearing a mask is saving lives. Thank you to everyone who reached out to check on me during this scary time. Please be safe out there. Let’s all do our part and wear a mask. I don’t want any of you to go through what I did. Even though it’s a little thing, it can have a huge impact, and it’s so incredibly easy to do❤️

A post shared by Anna Camp (@therealannacamp) on