Pesë ministritë e pavarura nga Qeveria Haradinaj

Pesë ministritë e pavarura nga Qeveria Haradinaj

Pesë ministri do t’i ketë nën kontroll Aleanca Kosova e Re (AKR) në qeverinë Haradinaj. Kështu thuhet në marrëveshjen e arritur mes kolaicionit PAN dhe AKR-së.

Ministria e Punëve të Jashtme, Ministria e Punëve të Brendshme, Ministria e Planifikimit Hapësinor, Ministria e Bujqësisë dhe Ministria e Zhvillimit Ekonomik do t’i takojnë AKR-së në qeverinë e ardhshme, ka njoftuar portali i afërt me AKR-në, Arbresh.Info.

Siç shkruan ky medium, AKR do ta ketë edhe pozitën e zëvendëskryeministrit.

Ramush Haradinaj nuk do të ketë të drejtë që të shkarkojë ministrat apo zëvendësministrat që janë emëruar nga Aleanca Kosova e Re (AKR), me të cilën ka nënshkruar marrëveshje sot në mbrëmje.

Në marrvëeshjen mes tyre, përfshihen disa pika, mes tyre edhe harmonizimi i menjëhershëm i Programit Qeverisës 2017-2021, shkruan Arbresh.info.

“Me kërkesë të liderit të AKR-së emërohen dhe shkarkohen të gjithë kuadrot që burojnë nga kjo marrëveshje e që janë përfaqësues të AKR-së sikundër janë ministrat, zëvendësministrat etj”, thuhet në Pikën 5 të marrëveshjes mes AKR-së dhe PAN-it.

Kjo pikë e marrëveshjes thekson faktin se Presidenti i AKR-së do ketë fuqi mbi të gjithë ministrat që ai i emëron vet.

Po ashtu AKR do të ketë shtatë zëvendësministra në këto ministri:

Zv. Ministër i jashtëm

Zv. Ministër i brendshëm

Zv. Ministër i ambientit dhe planifikimit

Zv. Ministër i mirëqenies sociale

Zv. Ministër i shëndetësisë

Zv. Ministër i kulturës

Zv. Ministër i Arsimit.