Pixie: filmi irlandez që mundëson shkëputje nga kohërat e vështira të epidemisë Covid-19

Pixie: filmi irlandez që mundëson shkëputje nga kohërat e vështira të epidemisë Covid-19

Yjet e rinj britanikë të filmit irlandez Pixie i tregojnë BBC News pse komedia e tyre anarkike mund të jetë lehtësimi ynë i vetëm në këto kohë të pasigurta.

Duke pasur parasysh kufizimet aktuale që rregullojnë mënyrën se si ne punojmë, udhëtojmë dhe bëjmë jetën tonë të përditshme, ideja e marrjes së një udhëtimi të improvizuar, pa rrota, ndihet si një ëndërr e pabesueshme fantastike.

Sidoqoftë, për ata që i tërheq ky lloj rrëfimi, ekziston Pixie: një film i trazuar në të cilin tre të rinj bëjnë një udhëtim poshtë brigjeve perëndimore të Irlandës.

Pa dyshim, ky udhëtim i veçantë rrugor vjen me një trup të vdekur në bagazh, një depo të drogës së vjedhur dhe një takim vdekjeprurës me disa murgesha të armatosura.

Pavarësisht kësaj, filmi i errët komik i Barnaby Thompson, i konceptuar dhe shkruar nga djali i tij Preston, u mundëson audiencave të vizitojnë tinëzisht një botë të lumtur pa koronavirus.

Përndryshe, ngjarja e filmit përcjell një vajzë që quhet Pixie, e cila dëshiron të hakmerret për vdekjen e nënës së saj duke organizuar një grabitje, por planet e saj shkojnë keq dhe ajo e gjen veten në arrati me dy të rinj që po ikin nëpër fshatin e Irlandës së egër të ndjekur nga gangsterë. Ajo duhet të luftojë kundër të gjithëve, duke sfiduar patriarkatin për të kërkuar të drejtën për të formuar jetën e saj./Insajderi.com