Policia liron vajzën 13 vjeçare që ishte detyruar të martohej dhe të konvertohej në muslimane

Policia liron vajzën 13 vjeçare që ishte detyruar të martohej dhe të konvertohej në muslimane

Një vajzë e krishterë 13 vjeçare në Pakistan dyshohet se ishte rrëmbyer dhe detyruar të konvertohej dhe të martohej me një musliman është shpëtuar, thanë zyrtarët.

Shërimi i vajzës erdhi gati një muaj pasi prindërit e vajzës pretenduan se ajo ishte rrëmbyer nga Ali Azhar, 44 vjeç.

Gjykatat kishin dështuar të vepronin më herët sepse pranuan deklarata sipas të cilave vajza dha kishte thënë se ishte 18 vjeç dhe ishte martuar me vullnetin e saj të lirë.

Por presioni nga grupet e fushatës dhe një protestë publike nxiti veprim.

Drejtuesit nga Kisha Katolike në Pakistan dhe grupet e të drejtave të njeriut kërkuan që vendimi i gjykatës të rishikohet, duke argumentuar se vajza ishte detyruar të jepte deklaratën e saj pasi kishte lidhur një martesë fëmijësh. Protestuesit gjithashtu dolën në rrugë në kryeqytetin e Pakistanit, Karachi.

Të hënën, Gjykata e Lartë urdhëroi policinë të gjente adoleshentin. Ajo e mori veten më vonë gjatë ditës dhe do të qëndrojë në paraburgim mbrojtës deri në një seancë gjyqësore në 5 nëntor.

Rrëmbyesi i saj i dyshuar u arrestua më vonë të njëjtën natë dhe pritet të paraqitet në gjykatë të martën.

Familja e vajzës së pari raportoi si të zhdukur më 13 tetor. Dy ditë më vonë, sipas Organizatës së Krishterë Qendra për Ndihmën Ligjore, babai i saj u informua se Z. Ali kishte prodhuar një certifikatë martese ku thuhej se ajo ishte 18 vjeç dhe ishte konvertuar në Islam.

Familja pretendoi se dokumentet e identifikimit ishin të rreme, por kur çështja shkoi në gjykatë në 27 tetor, Gjykata e Lartë e Sindh i dha kujdestarinë rrëmbyesit të vajzës. Gjykata gjithashtu ofroi mbrojtje nga familja e vajzës./Insajderi.com

BBC News