Policia patrullon në plazhet e Sydneyt – pushuesit duhet të mbajnë distancë fizike

Policia patrullon në plazhet e Sydneyt – pushuesit duhet të mbajnë distancë fizike

Policia në Sydney do të patrullojë edhe nëpër plazhe për të parandaluar përhapjen e pandemisë së quajtur COVID-19, njofton Insajderi.

Në Mars, disa plazhe u mbyllën për shkak të epidemisë, përfshirë edhe të famshmin Bonday.

Shpëtimtarët dhe policët komunalë do të ndihmohen edhe nga policia shtetërore, njofton BBC-ja.

Mbledhja e vizitorëve në grupe më të mëdha se njëzet persona nuk lejohet dhe është e detyrueshme të mbahet një distancë fizike.

Sydney është i shqetësuar për disa shpërthime aktive të Coronavirusit dhe, për krahasim, në shtetin australian të Victorias, rritja ditore e numrit të të infektuarve të sapo infektuar ka rënë kohët e fundit, për herë të parë që nga fillimi i korrikut, nën njëqind. Ndryshe, Asutralia ka regjistruar 25574 raste me Coronavirus gjersa kanë ndërruar jetë 600 persona./Insajderi.com