Pos Prishtinës Kosovës mund t’i shtohet edhe një kryeqytet tjetër

Pos Prishtinës Kosovës mund t’i shtohet edhe një kryeqytet tjetër

Miratimi i projektligjit për Kryeqytetin e Republikës së Kosovës, mund t’i prodhojë dy kryeqytete, njëri administrativ e tjetri historik.

Në ndryshimet e bëra më 10 prill, Komisioni Parlamentar për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media, nenit 4 i ka shtuar edhe pikën 2, e cila i jep këtë epitet qytetit Lidhjes Shqiptare të 1878-s.

Ky propozim ka ardhur nga deputeti i PDK-së i cili vjen nga ky qytet, Nait Hasani, i cili e udhëheq këtë komision.

Shkurtimisht, përmes telefonit, ai ka thënë se shumë shtete i kanë “kryeqytetet historike”, andaj edhe Kosova duhet ta ketë të vetin, raporton KTV.

I pari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, thotë se në projektligjin që posedon ai, ky nen nuk ekziston, ndërsa diskutimet për këtë i quan politike.

Kryeqyteti historik, sipas Ahmetit, nuk duhet të jetë pjesë e ligjit për atë administrativ.

Sipas tij, nëse hyhet në histori, Prizreni ka qenë kryeqytet i Shqipërisë dhe nuk do të duhej të kufizohej vetëm me Kosovë.

Ndërsa, i pari i qytetit të dytë më të madh në vend, Mytaher Haskuka, gjatë së shtunës, nuk ka folur rreth kësaj çështjeje, me arsyetimin se është në Gjermani.