Predikuesi ikën për në Afrikën Jugore për të shpëtuar nga dënimi për mashtrim

Predikuesi ikën për në Afrikën Jugore për të shpëtuar nga dënimi për mashtrim

Një predikues i njohur i krishterë ka ikur pasi është dënuar me kusht në Afrikën e Jugut dhe është larguar nga vendi.

Bariu Bushiri, i cili më parë kishte thënë se donte të pastronte emrin e tij, tani është kthyer në vendin e tij, Malavi, me gruan e tij Mary.

Në fillim të këtij muaji ata u lanë të lirë me kusht pasi u akuzuan për mashtrim dhe pastrim parash.

Ai tha se kishte pasur përpjekje për jetën e tij dhe ai akuzoi autoritetet e Afrikës së Jugut se nuk ofrojnë mbrojtje.

Bushiri e përshkroi vendimin e tij për të kapërcyer kushtin si “një tërheqje taktike për të ruajtur jetën” ndërsa u fliste përkrahësve në mediat sociale të shtunën.

Vëzhguesit kanë frikë se çështja mund të shkaktojë një përplasje diplomatike midis Malavi dhe Afrikës së Jugut, ndërsa po bëhen pyetje se si Z. Bushiri dhe gruaja e tij arritën të largoheshin.

Kishte pasur pretendime se Z. Bushiri iku me avionin presidencial të Malavit me Presidentin Lazarus Chakwera – diçka që është mohuar nga zyra e Z. Chakwera.

Ka gjithashtu pyetje nëse të dy vendet do të bashkëpunojnë për kthimin e çiftit në Afrikën e Jugut.

Ministri i Drejtësisë i Afrikës së Jugut Ronald Lamola tha se qeveria nuk do të hezitojë të lëvizë për të ekstraduar të arratisurit./Insajderi.com

BBC News