Presheva ia tërheqë Vuçiqit mirënjohjen që ia kishte ndarë para dy viteve

Presheva ia tërheqë Vuçiqit mirënjohjen që ia kishte ndarë para dy viteve

Kur me 15 korrik të vitit 2015 kryeministri serb tashmë i zgjedhur president, Aleksandar Vuçiq kishte vizituar Preshevën për herë të parë, atij i ishte ndarë një mirënjohje për të cilën ishte bërë shumë zhurmë.

Dy vite pas, letra e mirënjohjes të cilën e ka marrë nga kryetari i Preshevës atëkohë Ragmi Mustafa është e pavlefshme, sepse qeverisja aktuale ia ka shfuqizuar këtë mirënjohje.

Siç raporton televizioni publik, qeverisja e tanishme e Preshevës ia ka tërhequr këtë mirënjohje pasi Vuçiqi nuk i ka plotësuar kërkesat e shqiptarëve në këtë komunë dhe dy komunat e tjera të banuara me shumicë shqiptare, Preshevë dhe Bujanoc.

Madje autoritetet e reja në Preshevë akuzojnë ish-kryetarin Mustafa se e ka ndarë këtë mirënjohje pa u konsultuar me askënd.