Presidenti i Peru jep dorëheqje pasi dy njerëz vdiqën gjatë protestave kundër qeverisë

Presidenti i Peru jep dorëheqje pasi dy njerëz vdiqën gjatë protestave kundër qeverisë

Presidenti i përkohshëm i Perusë ka dhënë dorëheqjen, një ditë pasi dy njerëz vdiqën gjatë protestave kundër qeverisë së tij.

Manuel Merino, ish-kryetari i Kongresit, kishte qenë në detyrë më pak se një javë.

Ai zëvendësoi Presidentin Martín Vizcarra, i cili të hënën e kaluar u hoq në një procedurë fajësimi për pretendimet e ryshfetit, të cilat ai i mohon.

Politikanët kishin kërkuar dorëheqjen e Z. Merino pas një goditje të dhunshme të demonstratave kundër tij.

Dymbëdhjetë ministra nga kabineti i tij i emëruar së fundmi dha dorëheqjen më herët të dielën në protestë kundër brutalitetit të policisë dhe trajtimit të tij të krizës.

Kongresi dështoi të pranonte një zëvendësim për Z. Merino kur u takua të dielën, duke refuzuar një ekip të udhëhequr nga Rocío Silva Santisteban, një shkrimtar dhe ish aktivist i të drejtave të njeriut.

Një listë e re, e përbërë nga një president i përkohshëm dhe politikanë të vjetër nga i gjithë spektri, ishte duke u hartuar./Insajderi.com

BBC News