Princ Harry thotë se me gjithë edukimin e tij, ai kishte paragjykim racor të pavetëdijshëm

Princ Harry thotë se me gjithë edukimin e tij, ai kishte paragjykim racor të pavetëdijshëm

Princi britanik Harry tha se iu deshën vite për të kuptuar se ai kishte paragjykim racor të pavetëdijshëm dhe ae sytë e tij ishin hapur duke fal gruas së tij Meghan.

Princi foli gjatë një bisede në lidhje me racizmin me Patrick Hutchinson, aktivistin me ngjyrë i cili u fotografua nga Reuters duke transportuar një të bardhë në një zonë të sigurtë gjatë një përleshje midis protestuesve anti-racizëm dhe kundërshtarëve të ekstremit të djathtë në Londër në qershor.

Harry i tha Hutchinson se e shihte atë si një “engjëll mbrojtës” që mbronte të gjithë në demonstratë. Të dy burrat thanë se kishte ende punë për të bërë për të mposhtur diskriminimin e të gjitha llojeve.

“Paragjykimi i pavetëdijshëm, nga kuptimi im, duke pasur marrë parasyesh edukimin që kisha, nuk kisha ide se çfarë ishte. Unë nuk kisha ide se ekzistonte, ”tha Harry gjatë bisedës në internet, regjistruar javën e kaluar për një shfaqje nga revista GQ, transmeton Insajderi.

“Dhe pastaj, sa i trishtuar është të thuash, m’u deshën shumë, shumë vite për ta kuptuar, veçanërisht atëherë duke jetuar një ditë ose një javë në këpucët e gruas time,” shtoi princi. Babai i Meghan është i bardhë dhe nëna e saj është Afrikano-Amerikane./Insajderi.com.