Prishtina së shpejti me polici të veten

05.11.2017 20:55
Prishtina së shpejti me polici të veten

Për të rrënuar një objekt pa leje, Inspeksionit të Prishtinës iu desh edhe ndihma e Njësitit Special të Policisë së Kosovës.

Por me implementimin e Ligjit për Prishtinën më nuk do te ketë nevojë për asistime të tilla të forcave të rendit, njofton Klan Kosova.

Me draftligjin për kryeqytetin parashihet krijimi i policisë komunale e cila do te jetë në shërbim të rendit dhe qetësisë dhe mbarëvajtjes së punëve publike brenda territorit të komunës.

Madje vetë kryetari i kryeqendrës se vendit ka të drejtë të propozojë drejtorin e përgjithshëm të policisë komunale pas aprovimit nga Kuvendi i kryeqytetit.