Priten muaj sfidues për ekonominë amerikane

Priten muaj sfidues për ekonominë amerikane

Perspektivat për ekonominë amerikane janë më pozitive që nga shtatori, megjithë rritjen e fundit në rastet e koronavirusit, tha të mërkurën banka qendrore e Amerikës.

Zyrtarët e Rezervës Federale thanë se ata prisnin rritje prej afërsisht 4.2% vitin e ardhshëm, më mirë sesa parashikohej më parë.

Ata parashikojnë një rënie të normës së papunësisë nga 6.7% në 5%.

Përditësimi vjen ndërsa autoritetet mjekësore amerikane fillojnë të shpërndajnë vaksinat kundër Covid-19.

Kryetari i Rezervës Federale Jerome Powell paralajmëroi se muajt e ardhshëm do të ishin “veçanërisht sfidues”, ndërsa SHBA lufton me një rritje në rastet e koronavirusit, ndërsa bizneset dhe të papunët përballen me thellimin e vështirësive.

Por ai tha se ishte me shpresë që shpërndarja e vaksinave do të mundësonte një kthim të fortë në gjysmën e dytë të 2021./Insajderi.com

BBC News