Procesorët e ri të Samsung vijnë më 2020

Procesorët e ri të Samsung vijnë më 2020

Samsung Foundry ka certifikuar mjetet e partnerëve të saj për të filluar zhvillimin e procesit të prodhimit 5LPE (5nm me fuqi të ulët në fillim).

Teknologjia e re vazhdon të mbështetet në litografinë EUV të kompanisë dhe certifikimi i mjeteve të projektimit është i rëndësishëm për krijuesit e çipeve në mënyrë që të krijohen dizajne të besueshme dhe efikase të tyre.

Mjetet përdorin bërthamat ARM Cortex-A53 dhe Cortex-A57, bazuar në teknologjinë 5LPE me bërthamën Cortex-A57, ende përdorin transistorët FinFET.

Dizajni i ri pritet të ofrojë 25% efikasitet më të mirë logjik në krahasim me të kaluarën dhe më e rëndësishmja, do të sigurojë 20% më pak energji elektrike me performancë të përmirësuar prej 10%, transmeton KosovaPress.

Procesi i ri 5LPE përdor disa shtresa të EUV sesa procesi 7LPP. Linja e prodhimit do të kushtojë rreth 4.615 miliardë dollarë dhe do të përfundojë deri në fund të këtij viti.

Prodhimi do të fillojë në vitin 2020 dhe kapaciteti i plotë pritet në kohë për telefonat e ardhshëm premium.