Producentët e I’m A Celebrity mbrojnë përdorimin e kafshëve në shfaqje

Producentët e I’m A Celebrity mbrojnë përdorimin e kafshëve në shfaqje

Krijuesit e  I’m A Celebrity… Get Me Out of Here! kanë mbrojtur përdorimin e kafshëve dhe insekteve në shfaqje.

Seriali i këtij viti po zhvillohet në Gwrych Castle në veri të Uellsit në vend të xhunglës australiane për shkak të kufizimeve të Covid-19.

RSPCA tha se ishte “vërtet e zhgënjyer” kur u tha nga producentët se sfidat famëkeqe do të ndodhnin në mënyrën e zakonshme.

ITV tha se shfaqja ishte në përputhje me ligjet e mirëqenies së kafshëve.

RSPCA tha me kalimin e viteve, kafshët ishin “hedhur, hedhur, trajtuar, dërrmuar, ndjekur, frikësuar nga garuesit dhe ishin marrë masa parandaluese që të shpëtonin nga përvojat stresuese”.

Gjithashtu theksoi incidentet kur kafshët ishin vrarë për “asnjë qëllim tjetër përveç argëtimit”./Insajderi.com

BBC News