Projektet për turne muzikore refuzohen nga BE

Projektet për turne muzikore refuzohen nga BE

Qeveria thotë se u përpoq të siguronte kushte më të mira për muzikantët turne në MB gjatë negociatave të Brexit, por propozimet e saj u refuzuan nga BE.

Komentet vijnë si përgjigje e një peticioni, të nënshkruar nga yje si Ronan Keating, KT Tunstall, Gary Kemp dhe Tim Burgess – duke bërë thirrje për udhëtime pa viza nëpër Evropë për artistët dhe ekipet.

Peticioni, i cili tani ka grumbulluar më shumë se 200,000 nënshkrime, do të debatohet në parlament, konfirmoi qeveria.

Nga 1 janari, lëvizja e lirë e njerëzve midis MB dhe BE do të marrë fund. Muzikantët e turneve dhe ekipet e tyre teknike do të përballen me rregulla të reja dhe mund t’u nënshtrohen kostove shtesë të vizave dhe dokumenteve.

Bosët e muzikës kanë thënë se turne të tëra tani mund të rrezikohen, si rezultat./Insajderi.com

BBC News