Prokuroria fillon hetimin për pretendimet se ka pasur “manipulimin” në zgjedhje nga Lista Serbe dhe Hoxhiq

Prokuroria fillon hetimin për pretendimet se ka pasur “manipulimin” në zgjedhje nga Lista Serbe dhe Hoxhiq

Prokuroria e Shtetit ka filluar hetimet ndaj Adriana Hoxhiq, pasi ka marrë vota të shumta në vend-banime ku nuk jetojnë boshnjakët, komunitet të cilës i përket tashmë e hetuara nga shteti.

Laura Pula e ka konfirmuar nisjen e këtyre hetimeve.

“Nuk mundemi tregu për rrjedhën e procedurës, sepse mund të na prishen hetimet”, tha Pula për Albanian Post.

Në opinionin publik janë hedhur akuza ndaj Listës Serbe se ka “manipuluar” në zgjedhjet e 14 shkurtit për të “kontrolluar” ulëset në Kuvendit e Kosovës të komuniteve pakicë jo-serbe.

Sipas, dispozitave ligjore komuniteti serb në Kuvend ka dhjetë ulëse sa kanë edhe kominitetet tjera jo-shumicë  në Parlamentin e Kosovës.

Por, përfaqësues nga komunitet pakicë jo-serbë, kanë deklaruar vazhdimisht se Lista Serbe ka inskenuar përmes Hoxhiq-it që të kontrollojë më shumë mandate në Kuvend. /Insajderi.com