Propozohet që në komisionin hetimor për hidrocentrale të ftohet Mustafa e Kusari-Lila

Propozohet që në komisionin hetimor për hidrocentrale të ftohet Mustafa e Kusari-Lila

Është mbajtur takimi i dytë i Komisionit Hetimor Parlamentar mbi procesin e Licencimit, Operimit, Mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve të Republikës së Kosovës.

Deputetja e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Teuta Haxhiu, ka kërkuar që të ftohet ish-kryeministri, Isa Mustafa dhe ish-ministrja, Mimoza Kusari-Lila për të raportuar rreth Hidrocentraleve.

Ky komision është krijuar për shkak të dyshimeve për abuzime në procesin e ndërtimit, licencimit e operimit të hidrocentraleve.

Në Kosovë operojnë 14 hidrocentrale të vogla dhe 21 të tjera janë në faza të ndryshme të ndërtimit. /Insajderi.com