Protesta në Francë kundër vaksinimit të detyrueshëm

Protesta në Francë kundër vaksinimit të detyrueshëm

Dhjetëra mijëra njerëz demonstruan në rrugët e Francës të shtunën pasdite kundër vaksinimit të detyrueshëm për profesione të caktuara.

Ishte fundjava e dytë me radhë për të parë mijëra njerëz që tubohen në rrugë kundër vendimit të qeverisë për ta bërë të detyrueshme të ketë një leje shëndetësore për të hyrë në restorante, bare dhe institucione të tjera kulturore.

Leja vërteton se mbajtësi ose është vaksinuar plotësisht, është testuar negativisht gjatë 24 orëve të mëparshme ose është rikuperuar nga COVID gjatë gjashtë muajve të mëparshëm.

Masa e re u njoftua javën e kaluar nga Presidenti Emmanuel Macron në një përpjekje për të rritur vaksinimet, ndërsa vendi lufton me një rritje në rastet e Coronavirusit.

Ndërkohë në Londër, qindra njerëz u mblodhën në qendër të qytetit, duke demonstruar kundër planeve të pasaportave të vaksinave atje. /Insajderi.com