Protestuesit në Guatemala i vënë flakët ndërtesës së Kongresit

Protestuesit në Guatemala i vënë flakët ndërtesës së Kongresit

Qindra protestues anti-qeveritarë në Guatemalë kanë vandalizuar dhe vënë flakën në pjesë të ndërtesës së Kongresit, përpara se të shpërndahen nga policia e trazirave.

Ndërtesa në Guatemala City ishte bosh në kohën e sulmit të së Shtunës, i cili zgjati për rreth 10 minuta.

Shërbimet e zjarrfikësit shuan zjarrin, por disa njerëz u trajtuan për efektet e thithjes së tymit.

Protestuesit janë kundër një buxheti të miratuar nga Kongresi i vendit të Amerikës Qendrore të mërkurën në mbrëmje.

Opozita thotë se buxheti i jep përparësi projekteve të mëdha të infrastrukturës që do të trajtohen nga ndërmarrjet me lidhje qeveritare dhe mbikëqyr ndikimin social dhe ekonomik të pandemisë Covid-19.

Ata gjithashtu janë zemëruar me ato që ata i përshkruajnë si shkurtime të mëdha në arsim dhe shpenzimet shëndetësore./Insajderi.com

BBC News