Prova e vaksinës kineze ndalohet në Brazil

Prova e vaksinës kineze ndalohet në Brazil

Prova klinike braziliane për një vaksinë kineze Covid-19 është pezulluar pasi autoritetet shëndetësore raportuan një incident “të rëndë të pafavorshëm”.

Rregullatori brazilian i shëndetit Anvisa tha se incidenti ndodhi më 29 tetor, por nuk dha detaje të tjera.

Vaksina CoronaVac, e zhvilluar nga firma kineze Sinovac Biotech, është një nga disa në testimin e fazës përfundimtare globalisht.

Sinovac thotë se është “i sigurt në sigurinë e vaksinës”.

Firma tashmë e ka përdorur atë për të imunizuar mijëra njerëz në shtëpi në një program përdorimi emergjent.

Brazili ka qenë një nga vendet më të prekur nga Covid, duke regjistruar më shumë se 5.6 milion raste të konfirmuara – numri i tretë më i lartë në botë pas SH.B.A. dhe Indisë dhe gati 163,000 vdekje deri më tani, sipas të dhënave të mbledhura nga Universiteti Johns Hopkins./Insajderi.com

BBC News