Pse burrat mund ta kenë të vështirë të dëgjojnë gratë?

Pse burrat mund ta kenë të vështirë të dëgjojnë gratë?

Pavarësisht nëse është një i dashur, një vëlla ose një mik – ne të gjithë njohim një djalë që është një dëgjues i keq. Dhe jo, nuk është sepse janë mërzitur. Në të vërtetë ka studime që tregojnë se ka disa arsye pse ata ngecin në këtë fushë. Duket se truri i meshkujve thjesht dëgjon zërin e femrës ndryshe, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Zërat e grave e bëjnë trurin e burrave të punojë më shumë.

Një studim zbulon se burrat reagojnë ndryshe ndaj zërave femërore. Burrat kanë më pak aktivitet në disa pjesë të trurit të tyre kur burrat e tjerë flasin. Në fakt, truri i burrave duhej të punonte më shumë për të deshifruar dhe kuptuar se çfarë po thoshin gratë. Kjo do të thotë që burrat mund ta kenë më të vështirë të kuptojnë kuptimet dhe emocionet e asaj që gratë thonë.

Zërat e grave janë më pak autoritativë.

Beenshtë zbuluar se madhësia e kordave vokale të gruas dhe laringut është e rëndësishme pasi njerëzit me tonacion më të lartë të zërit merren më pak seriozisht.

Në fakt, studimi na tregon se ne u besojmë më shumë njerëzve me zëra më të ulët dhe se i preferojmë në role drejtuese. Kjo është një nga arsyet pse burrat mund të mos i dëgjojnë aq shumë gratë sa dëgjojnë miqtë ose eprorët e tyre burra.

Zërat e grave janë më kompleksë.

Diferenca midis zërit të një gruaje dhe burri është thelbësore këtu.

Kur gratë flasin, ato përdorin shumë më shumë tinguj sesa burrat dhe priren të flasin në një mënyrë më melodike. Këta 2 faktorë mund ta bëjnë të ndërlikuar që truri i burrave të kuptojë shpejt se çfarë thonë gratë, pasi ka më shumë për të deshifruar.

Gratë flasin më shumë se burrat është thjesht një mit.

Stereotipi që gratë flasin më shumë sesa burrat është një mit urban, sipas studimit. Në fakt, duket se burrat dhe gratë flasin afërsisht të njëjtën sasi dhe konteksti është po aq i rëndësishëm.

Hulumtimi tregoi se në disa rrethana, burrat flisnin më shumë se gratë, dhe në të tjera, gratë më shumë se burrat. Kështu që ndoshta është koha ta lëmë pas këtë stereotip. /Insajderi.com