Pse dështoi Kosova sërish në PISA? – flet njohësi i arsimit

Pse dështoi Kosova sërish në PISA? – flet njohësi i arsimit

Kosova sërish si në vitin 2015 edhe në vitin 2018 ka dalë me rezultat shumë të dobëta në testin ndërkombëtar PISA.

Nga të dhënat që u bën publike në raportin e Programit për Vlerësimin Ndërkombëtar të Nxënësve (PISA), e cila organizohet nga Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD), Kosova njësoj si në vitin 2015 rangohet e treta nga fundi i listë me 79 vende.

Në lidhje me dështimi e Kosovës në këtë test ndërkombëtarë, Insajderi ka folur edhe me njohësin e arsimit, Dukagjin Pupovci.

A ishin të pritshme këto rezultate sipas tij?

Gjatë kësaj interviste Pupovci tregon se kush duhet të fajësohet për këto rezultate që ka shënuar Kosova.

Çka thotë ai për arsyetimin e ministrit në detyrë, Shyqiri Bytyqi që periudha prej 3 muaj ishte e pamjaftueshme për përgatitje më adekuate.

Cilat janë arsyet pse Kosova si në vitin 2015 edhe këtë vit dështoi në këtë test ndërkombëtar?
Mes tjerash ai përmendi edhe çështjen e kurikulës së re. Njohësi i arsimit, foli edhe për renditjen e Kosovë krahasuar me vendet e rajonit.

Kush, sipas tij duhet të marrë përgjegjësi për këto rezultate të dobëta të Kosovës?
Çka duhet të bëhet që të përmirësohet kjo situatë?

A pret Pupovci rezultatet më të mira në vitin 2021 për testin PISA?

Ndiqni intervistën e plotë: