E qeshura nervoze në të vërtetë nuk është aspak e qeshur. Por kur kjo ndodh dhe ne qeshim gjatë një ngjarje traumatike ose një momenti serioz, ne fillojmë të fundosemi n" />

Pse na vjen të qeshim në momente serioze?

Pse na vjen të qeshim në momente serioze?

E qeshura nervoze në të vërtetë nuk është aspak e qeshur. Por kur kjo ndodh dhe ne qeshim gjatë një ngjarje traumatike ose një momenti serioz, ne fillojmë të fundosemi në konfuzion, siklet dhe ankth.

Nëse qeshni gjatë një situate të papërshtatshme, nuk do të thotë që je një person i keq. Në fakt, ne madje mund të shkojmë deri aty sa të themi se kjo nuk është e qeshur e vërtetë sepse është vetëm një rezultat i mekanizmit mbrojtës të trupit në mënyrë që të ulë ankthin, konfuzionin, stresin dhe shqetësimin që po përjetoni në atë moment.

Në një farë mënyre, e qeshura largon vëmendjen tonë nga trauma dhe dhimbja duke lëshuar reagime pozitive. Na ndihmon gjithashtu të luftojmë të gjitha emocionet që po përjetojmë dhe që mund të na bëjnë të prekshëm ose të dobët.

Mundohuni të mendoni për një sjellje që mund ta zëvendësoni me të qeshurën. Disa shembuj që ju ndihmojnë janë: lëpirja e buzëve, tundja me kokë, thithja thellë dhe nxjerrja e frymës. Ju gjithashtu mund të kafshoni pjesën e brendshme të faqes ose buzëve. /Insajderi.com