Pse prindërit po lidhin balona rreth krahëve dhe këmbëve të foshnjave të tyre?

Pse prindërit po lidhin balona rreth krahëve dhe këmbëve të foshnjave të tyre?

Balonat mund të shërbejnë shumë më tepër sesa një zbukurim i bukur. Kirurgët e përdorin atë për procedura të caktuara mjekësore, dhe balonat helium madje u përdorën për të transportuar pajisjet për matjen e atmosferës në Venus. Nën mbikëqyrje të kujdesshme, edhe vogëlushi juaj mund të përfitojë prej tyre, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Është e rëndësishme të bëni aktivitete që ndihmojnë fëmijën tuaj të zhvillojë aftësi të ndryshme.

Për të bërë detyra të përditshme, duhet të kemi aftësi të mira motorike. Këto aftësi fillojnë të zhvillohen menjëherë pas lindjes së foshnjës, dhe ndërsa rriten, ata gradualisht mësojnë të bëjnë më shumë. Nëse disa nga piketat e zhvillimit të aftësive motorike bruto dhe të imëta nuk arrihen, kjo mund të ketë efekte negative në jetën e tyre.

Kjo mund të nënkuptojë që muskujt e tyre nuk mund të zhvillohen siç duhet, ose se do të kenë vështirësi në bashkëveprim me sendet e përditshme, si lugët, pirunët, libra dhe lodra. Mund të ndikojë edhe në mënyrën se si ata ndër veprojnë me fëmijët e tjerë, duke çuar në vetëvlerësim të ulët.

Loja me balona për fëmijën tuaj për të luajtur mund të ketë shumë përfitime.

Një mënyrë për të luajtur me balona është të lidhni lirshëm balona të mbushura me helium rreth duarve ose këmbëve të fëmijës tuaj dhe thjesht t’i lini të lëvizin trupat e tyre.

Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të forcuar aftësitë motorike bruto dhe muskujt e syve për të përmirësuar gjurmimin dhe përqendrimin. Kur fëmija lëviz krahët dhe këmbët, ata mund të dëgjojnë që balonat lëvizin dhe krijojnë zhurmë, e cila gjithashtu mund t’i ndihmojë ata të mësojnë për shkakun dhe pasojën.

Ky aktivitet gjithashtu ndërton forcën e qafës kur ata tërheqin mjekrën për të parë poshtë këmbëve të tyre. Kjo forcë e qafës do të jetë e rëndësishme më vonë kur të mësojnë të rrokullisen.

Për fëmijët më të mëdhenj, ka gjëra argëtuese që ata mund të bëjnë me tullumbace gjithashtu që mund të përmirësojnë koordinimin e tyre të syve dorë, aftësi të shkëlqyera motorike dhe aftësi motorike bruto. /Insajderi.com