Pse shkallët e bulevardit të Durrësit u vërshuan nga këpucë të kuqe?

Pse shkallët e bulevardit të Durrësit u vërshuan nga këpucë të kuqe?

Dhjetëra palë këpucë të kuqe janë lënë në shkallët e bulevardit kryesor në Durrës në Ditën Ndërkombëtare të Grave, njofton Insajderi.

Disa prej palëve të këpucëve shoqëroheshin nga një trëndafil i kuq. Ato u vendosën për të simbolizuar numrin e grave të vrara nga burrat si rezultat i dhunës në familje ose seksuale në Shqipëri.

Sipas Exit.al, të paktën shtatë gra u vranë në vitin 2020, por numri i rasteve të dhunës u rrit. Për më tepër, ka pasur disa incidente të përdhunimit dhe dhunës seksuale të shkaktuara ndaj të miturve gjatë vitit. Mbi 120 gra janë vrarë në 10 vitet e fundit në Shqipëri.

Më shumë se 50% e të gjitha grave shqiptare do të jenë viktima të dhunës në familje në një moment të jetës së tyre dhe të paktën një herë. Për më tepër, policia nuk arrin të mbrojë dhe ndjekë në mënyrë adekuate shkelësit e ligjit. /Insajderi.com