fbpx

Kushtet e rënda ekonomike në të cilat jetojnë punëtorët e larguar nga Llamkosi

Kushtet e rënda ekonomike në të cilat jetojnë punëtorët e larguar nga Llamkosi

Ragip Hasani, Kryesindikalist i “Llamkos”, ka rrëfyer ekskluzivisht për InDoks, për keqtrajtimin dhe humbjet e mëdha që i kanë pasur që nga privatizimi i fabrikës “Llamkos”.

Dokumentarin e plotë mund ta shikoni këtu

Ai ka thënë se 62 punëtorë kanë vdekur, duke treguar se ata që kanë mbetur të gjallë, janë larguar nga puna dhe disa prej tyre jetojnë në kushte të mjerueshme.

Dokumentarin e plotë mund ta shikoni këtu

Hasani ka shtuar se ka punëtorë që janë larguar nga fabrika Llamkos, dhe që kanë mbetur me ndonjë ndihmë sociale, që ua japin Bashkësia Islame, apo edhe ndonjë humanitar tjetër.

Dokumentarin e plotë mund ta shikoni këtu

“487 kemi qenë të fundit prej tyre 120-30 , 62 na kanë vdekë. A beson që njerin e kom pas unë jam kom rruges atë e ojshin për spital e ka hapë driatren allahile a ka najsan prej kësaj fabrike që jena kon jashtë a po na i dhënë ato paret e borxhit. Në atë rrugë ka vdekur. Ka punëtorë në gjendje të mjerueshme, që varen edhe nga Bashkësia Islame, që ua jep ndonjë ndihmë. Kryetari i Komunës, dy herë na ka ndihmuar, njëherë me pako ushqimore dhe disa veshmbathje. Kurrfarë ndihme tjetër nuk kemi pas që pesë vjet”, ka thënë Hasani.

Dokumentarin e plotë mund ta shikoni këtu

InDoks | Njeriu i oligarkut rus – Mashtrimi milionësh i shtetit Si ia arriti një biznesmen kosovaro-britanik i lidhur me një oligark rus, ta blejë një ndër fabrikat më të rëndësishme? Si falimentoi dhe i pa punë afro 500 punëtorë?

InDoks | Njeriu i oligarkut rus – Mashtrimi milionësh i shtetitSi ia arriti një biznesmen kosovaro-britanik i lidhur me një oligark rus, ta blejë një ndër fabrikat më të rëndësishme? Si falimentoi dhe i pa punë afro 500 punëtorë?

Posted by InDoks on Sunday, 17 February 2019