Punonjësit e Ford kërkojnë nga kompania të mos prodhojë më makina policore

Punonjësit e Ford kërkojnë nga kompania të mos prodhojë më makina policore

Punonjësit brenda Fordi-t i kanë kërkuar udhëheqjes së kompanisë që të ndalojë së prodhuari dhe shituri automjete policie, sipas Jalopnik. Si përgjigje, CEO i Ford,  Jim Hackett u ka thënë punonjësve në një letër se ai nuk mendon se është “e diskutueshme që Ford Police Interceptor i ndihmon oficerët të bëjnë punën e tyre” dhe se Ford do të vazhdojë biznesin, shkruan The Verge, transmeton Insajderi.

Diskutimi i brendshëm, që Ford konfirmoi për The Verge, vjen pasi vendi është kapluar nga lëvizjet kombëtare për drejtësi racore dhe kundër brutalitetit policor që u nxitën nga vrasja e George Floyd.

Ford kompania automobilisti që kryeson në SHBA, kur bëhet fjalë për prodhimin dhe shitjen automjete të dizajnuara posaçërisht për zbatimin e ligjit, duke përbërë rreth dy të tretat e tregut. Ndërsa nuk është një burim i madh i të ardhurave vjetore të kompanisë (e cila ishte 156 miliardë dollarë në vitin 2019), Ford ka qëndruar prej kohësh që formacioni i saj i përgjithshëm përfiton nga teknologjitë e reja që testohen në automjetet e policisë (si psh makineritë elektrike hibride, për shembull).

Protestat kombëtare, megjithatë, kanë frymëzuar disa punonjës të Fordit të rimendojnë marrëdhëniet e kompanisë me policinë. Çështja është paraqitur në takimet e fundit të bashkive të qytetit, dhe tani punonjësit – përfshirë punëtorët me ngjyrë që janë pjesë e grupit të burimeve të punonjësve afrikanë të Fordit (FAAN) – kanë qarkulluar një letër ku i kërkohet kompanisë të “ndalojnë zhvillimin, prodhimin dhe shitjen të të gjitha automjeteve dhe produkteve të policisë me porosi .”

Punonjësit e tjerë kanë nënshkruar (megjithëse nuk është e qartë se sa) dhe ata duan që ndërmarrja të ndërmarrë një lloj veprimi deri më 15 korrik, sipas Jalopnik. “Burimet tona mund dhe duhet të shmangen drejt formave të tjera të përgjigjes së parë dhe sigurisë publike”, shkruanjnë punonjësit. /Insajderi.com