Që nga viti 1950, klerikët e Kishës Katolike mund të kenë abuzuar më shumë se 10 mijë të mitur

Që nga viti 1950, klerikët e Kishës Katolike mund të kenë abuzuar më shumë se 10 mijë të mitur

Kreu i një komisioni që shqyrton abuzimin seksual në Kishën Katolike të Francës vendosi numrin e mundshëm të fëmijëve viktima në më shumë se 10,000 të martën, duke paralajmëruar një llogari publike në një vend ku zyrtarët e kishës ndaluan për shumë gjatë përpjekjet për hetime, shkruan The Washington Post, transmeton Insajderi.

Komisioni i Pavarur për Abuzimin Seksual në Kishë, i ngritur dy vjet më parë me miratimin e zyrtarëve të kishës franceze, ka marrë deri më tani më shumë se 6,500 dëshmi nga viktimat dhe dëshmitarët mbi incidentet që pretendohet të kenë ndodhur në shtatë dekadat e fundit.

“Pyetja më e madhe për ne është: Sa viktima kanë folur? A është 25 për qind? 10 për qind, 5 për qind apo më pak?”, u tha gazetarëve udhëheqësi i komisionit Jean-Marc Sauvé.

“Është shumë e mundur që viktimat të arrijnë të paktën numrin 10,000. Puna në progres, dhe në veçanti sondazhi i popullatës së përgjithshme, do të bëjë të mundur specifikimin e numrit”, tha ai.

Regjistrimi përfundimtar do të bazohet gjithashtu në të dhëna të shëndetit publik dhe dokumente nga arkivat e kishës.

Edhe dy dekada në skandalin e abuzimit të klerit, tha Sauvé, shkalla e asaj që duket se ka ndodhur në Francë është shqetësuese. /Insajderi.com