Quentin Tarantino po boton një roman bazuar në filmin One Upon A Time in Hollywood

Quentin Tarantino po boton një roman bazuar në filmin One Upon A Time in Hollywood

Në prill, Quentin Tarantino tha se ai ishte “duke menduar” për të shkruar një roman bazuar në filmin e tij të nominuar për Oskar, Once Upon A Time In Hollywood. Tani, ai roman është konfirmuar për botim në 2021, së bashku me një libër jo-trillues nga regjisori.

Librat do të botohen nga HarperCollins, raporton Deadline, si pjesë e një marrëveshjeje me dy libra. Romani – i cili pritet të mbërrijë në qershor – do të ndjekë dhe zgjerohet në historinë e filmit të vitit 2019, i cili pa Leonardo DiCaprio dhe Brad Pitt të luanin një aktor të harruar dhe zëvendësimin e tij, të cilët përfundojnë duke kryqëzuar rrugën me kultin e Manson.

Në një deklaratë për librin, Tarantino e deklaron veten “një pasionant i romantizimit të filmit”, duke shtuar: “Jam krenar që shpall Once Upon a Time in Hollywood si kontributin tim në këtë nën-zhanër shpesh të margjinalizuar, por të dashur në letërsi”.

“Unë jam gjithashtu i entuziazmuar për të eksploruar më tej personazhet e mi dhe botën e tyre në një përpjekje letrare që (me shpresë) mund të ulet përkrah kolegut të saj kinematografik”.

“Talentet letrare të Quentin Tarantino kanë marrë vëmendje që nga skenarët e tij të parë”, thotë për Deadline nënkryetari dhe redaktori ekzekutiv i HarperCollins.

“Por të shohësh se sa me shkathtësi ai i pajis personazhet e tij në raport me jetën dhe se si ai vazhdimisht e befason një lexues, madje edhe atë që e njeh filmin përmendsh, do të thotë të shohësh një mjeshtër tregimtarësh që provon një formë të re dhe e bën të tijën”.

Libri jo-fiktiv titullohet Spekulim i Kinemasë. Libri raportohet se do të sigurojë: “një zhytje të thellë në filmat e viteve 1970, një përzierje e pasur esesh, vlerësimesh dhe shkrimesh personale”.

Tarantino është vendosur gjithashtu të bëj regjinë e një spin-off Once Upon A Time In Hollywood bazuar në Bounty Law. Në 2019, ndërkohë, ai la të kuptohej se po shkruante një libër tjetër, i cili do të rrotullohej rreth një veterani të Luftës së Dytë Botërore dhe luftës së tij për t’u rilidhur me filmat e Holliwood-it./Insajderi.com

Dazed