Qytetarët e Maqedonisë janë më fetarët në Ballkan

Qytetarët e Maqedonisë janë më fetarët në Ballkan

Me 88 për qind, njerëzit në Maqedoni janë njerëzit më fetarë në Ballkan. Kjo është treguar nga të dhënat e studimit që u krye në mbarë botën nga “Gallup International” dhe “Vin”. Pas popullit të Maqedonisë vijnë kroatët, ku 70 për qind e popullsisë e shpallën veten fetarë.

Pesë vendet në botë ku përqindja më e madhe e të anketuarve identifikohen si fetarë janë Etiopia, Malavi, Nigeria, Sri Lanka dhe Jemeni, ku rreth 99 përqind e njerëzve janë përgjigjur pozitivisht se janë fetarë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Studimi tregon se feja më pak ndikon në popullsinë e Kinës (7%), Japonisë (13%), Estonis, Suedis dhe Norvegjisë, përkatësisht 16, 19 dhe 21 përqind.