Qyteti ku paratë rriten nëpër pemë

Qyteti ku paratë rriten nëpër pemë

Në Skagway, në hyrje të Klondike, ku bredhat luajnë një rol shumë të rëndësishëm në ekonominë locale, me vend banues dhe vizitorë i tregtojnë për të bërë disa para të mira.

Ky fshat në juglindje të Alaskës, është vend i shumë ndërtesave madhështore.

Për shkak se mungojnë reklamat në ekonominë agrikulturale në Alaskë, bredhat janë kryesore në ekonominë e këtij vendi.

Gjatë sezonit të verës, Skagway mirëpret rreth 10.000 pasagjerë të rastit në ditë, të cilët vijnë në këtë vend për një lloj variateti produktesh për bredhat e ndryshëm.