Qyteti më i shtrenjtë në botë

07.11.2017 11:57
Qyteti më i shtrenjtë në botë

Për të katërtin vit radhazi, Singapori ka fituar titullin e qytetit më të shtrenjtë në botë, sipas sondazhit të Economic Intelligence Unit (EIU)

Hong-Kongu është në vendin e dytë, i ndjekur nga Cyrihu në Zvicër dhe nga qytetet japoneze Tokio dhe Osaka.

Megjithëse mban vendin e parë, raporti i njëjtë tregon se Singapori është ende “më i lirë në disa kategori, krahasuar me konkurrentët e tij rajonalë”.

“Singapori është më i lirë kur bëhet fjalë për kujdesin personal dhe sendet shtëpiake, por është qyteti më i shtrenjtë në botë për blerjen dhe ngasjen e një makine dhe destinacioni i dytë më i shtrenjtë për blerjen e rrobave. Sa i përket ushqimit dhe pijeve, qyteti është në të njëjtin nivel me Shangain”, tha raporti.

Dhjetë qytetet më të shtrenjta janë Seuli (Koreja e Jugut), Gjenevë (Zvicër), Paris (Francë), Nju-Jork (SHBA) dhe Kopenhagë (Danimarkë).

Qytetet më të lira për jetesë: Almaty (Kazakistan), Lagos (Nigeri) dhe Bangalore (Indi) janë në krye të listës.