Regjisori Todd Haynes kthehet me një film dokumentar për The Velvet Underground

Regjisori Todd Haynes kthehet me një film dokumentar për The Velvet Underground

Një dokumentar për grupin The Velvet Underground, i drejtuar nga Todd Haynes, u lajmërua se do të bëhet për herë të parë në 2017. Tani, është njoftuar se filmi – me titull The Velvet Underground, do të shfaqë premierën në Apple TV +.

Megjithëse data e publikimit të saj nuk dihet akoma, një deklaratë e fundit zbulon se çfarë të presësh nga dokumentari i ardhshëm: intervista me “figurat kryesorë” të lëvizjes, së bashku me “një thesar të performancave të papara më parë dhe një koleksion të pasur të regjistrimeve, filmave nga Warhol dhe performanca të tjera eksperimentale ”.

Haynes do të bashkë-prodhojë The Velvet Underground, së bashku me Polygram Entertainment, Motto Pictures dhe Killer Films të Universal Music Group.

Kreditet e mëparshme të regjisorit përfshijnë Carol dhe 1998 Velvet Goldmine, një film eksperimental me protagonistë Eëan McGregor dhe Christian Bale, i cili do të ishte një biografi e David Boëie nëse muzikanti nuk do të kishte tërhequr të drejtat e muzikës së tij.

Kthehuni prapa në stilin e liruar nga normat gjinore të Velvet Goldmine këtu, ose rishikoni albumin e ribashkimit të The Velvet Underground të shkruar në tribute të Andy Warhol, Songs për Drella, përpara dokumentarit të ardhshëm./Insajderi.com

Burimi: Dazed Magazine